۱۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۵
كدخبر: ۳۴۴۸۳
خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث: خشکی روده معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی و ... می­شود.
تذکرات :
1- برای دم کردنی­ های گیاهی بهتراست از قوری­ های چینی یا شیشه ­ای استفاده شود.
2-قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم .
3-برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتردم بکشد بهتراست.
4-چای را صاف نموده و میل نمائید.
5-دم کشیده و صاف کرده این چای­ ها تا چند روز قابل مصرف است.
چای گل گاوزبان و سنبل طیب ( طبیعت گرم و تر)

خواص:آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ،
ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء ( قوه جنسی )
طرز تهیّه:4 قاشق چایخوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل طیب بعلاوه 1 عدد لیموعمانی
 چای بادرنجبویه:( طبیعت بسیارگرم )

خواص:در بعضی مزاج­ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان (( گیاه مورد علاقه حضرت علی ( ع) ))
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
تذکر:افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط مصرف کنند.
چای دارچین:( طبیعت گرم و خشک )

خواص:محّرک اعصاب ، ضد وسواس و جنون ، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده.
طرزتهیّه:چند قلم دارچین + 2 لیوان آب چوش + نبات.
چای زنجبیل:( طبیعت گرم و خشک)

خواص:بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء ( قوه جنسی )، مقوی معده ، خون ساز ، ضد سم غذایی
طرزتهیّه:1 قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای اسطو خرودوس : ( طبیعت گرم و خشک )

خواص:آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیم
طرز تهیّه:1 قاشق غذاخوری + 2  لیوان آب جوش + نبات
چای آویش: ( طبیعت معتدل )

خواص:بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم ، اشتهـارآور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای نعنا یا پونه:( طبیعت گرم )

خواص:ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری­ های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی.
طرز تهیّه:1 قاشق غذاخوری  + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای اکلیل کوهی:  ( طبیعت گرم و معتدل )

خواص:گیاه معجزه­ گر، مقوی اعصاب ، مدر ( ادرارآور )، ضد عفونت کلیه ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام ( سرما خوردگی)، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا.
طرز تهیّه:2 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
       چای مرزنجوش:( طبیعت گرم )

خواص:آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای ، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات   
       چای بهارنارنج: ( طبیعت گرم )

خواص: آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات  
       چای گلپر: ( طبیعت گرم و خشک )

خواص:  تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال ، تقویت قوه جنسی ، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای آلبالو:( دم کرده میوه آلبالو)

خواص:اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
طرز تهیّه: آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم +  4 لیوان آب جوش + نبات
         چای دارچین و زنجبیل:
خواص: این نوشیدنی تسکین دردهای دوران پریود خانم ها بسیار مفیداست.
طرز تهیّه: چوب دارچین خرد شده 1 قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا 1 قاشق چایخوری پودرآن + 3  لیوان آب جوش 30  دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتراست با کمی عسل شیرین شود.
        چای پونه کوهی و آویش:
خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود بسیار مناسب است.
طرز تهیّه: 1 قاشق غذاخوری آویش + 1 قاشق غذاخوری پونه+ 3 لیوان آب جوش ( بهتراست در زمان مصرف با عسل شیرین شود)
 چای میوه گل نسترن، ( طبیعت گرم)
خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون ، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی ، مقوی معده، ضد اسهال،
طرز تهیّه:  میوه گل نسترن ( 15 عدد) در یک قوری ( 2 لیوان آب جوش ) به همراه مقداری نبات دم کرد میل شود.
            چای سبز:

خواص: ضد سرطان ، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی،
تذکّر: گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنندچای سبز به دست می­آید ولی زمانی که برگ چای مورد تخمیرقرارگیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می­شود و چای سیـاه به دست می­آید.
        چای سیاه ( چای معمولی ):

خواص: چای سیاه کمتراز چای سبزاست.
عوارض چای سیاه:
1-ا افزایش ترشح اسیده معده باعث تشدید ناراحتی های معده می­شود.
2- چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقرآهن را تشدید می­کند.
3- کافئین موجود در چای احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم ها را افزایش می­دهد.
4- از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می­شود.
توصیه :
1-بهتراست از چـای­ هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ دهنده و طعم دهنده­ ها باشد.
2- جهت کاهش مضرات چای بهتراست با مصلح آن مصرف شود مصلح چای دارچین و یا هل است.
3-هیچ وقت فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز   عوارض زیادی می­شود از این رو پیشنهاد می­شود در طول هفته خود را با چای های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند پرکنید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید.
بطور مثال:
خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث: خشکی روده معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می­شود.خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی ، سردرد، بیماری های کبدی می­شود.خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب، کم شدن سوی چشم می­شود.


مطالب مرتبط :